Kortprojektioner - Java Virkelig smart - man kan skifte projektion ved at klikke Projections.
OBS: Virker ikke i alle browsere for tiden - noget med Java sikkerhed. Geometric aspects of Mapping Hollandsk site. Godt og overskueligt. Forfatter: R.Knippers.
Mercatorkortpuslespil - giver et indtryk af, hvor meget arealer forvanskes.
Google maps bruger en Mercator projektion - næsten da. Geografiske koordinater fra WGS 84 ellipsoiden indsættes i Mercatorprojektionen for en kugleflade. Ikke for en ellipsoide. Konsekvens: Google Maps er ikke konformt.
Google Earth bruger WGS84 længde og breddegrader til lagring. Projektionerne - billederne, der ses på skærmen - er variationer over planprojektioner; man vipper projektionsplanen og skifter punktet, der trækkes linjer fra - se Wikipedia
Azimutale projektioner Google Earth bruger skråprojektioner (oblique persective)
Kort- og Matrikelstyrelsen- Geodatastyrelsen
Koordinattransformation på nettet hos KMS.
KMS-trans Mere indviklede transformationer - f.eks. af afstande eller fra en fil med data til en anden- kan ske i transformationsprogrammet KMS-trans, og det er gratis. Husk at installere filen med geoiderne - den skal bruges for at regne højder ud. Der linkes til et ftp site. Her henter man Vejledningen Getting Started ver 23-10-2013, (en pdf-fil), zip-filen Geoids2013 og en af de to zip-filer KMSTRANS2-2.1 (enten win32 eller win 64) (Hvis disse links ikke virker, kan man søge hos sdfe efter "KMS trans".)
Karen Mulcahy's Map Projection Home Page
Harvard's links til interaktive kort på nettet.
Kort fra University of Texas. Her er mange kort. De kommer bl.a. fra CIA.
New ways to see the World Der er nogen, der mener, at valget af et bestemt kort er politisk. Her kan man se hvordan de mener kort skal se ud. F.eks. er der et, hvor syd er opad, og der er noget om det - man får et andet perspektiv på hvad der er centrum i Verden...
Om referencesystemer til satellitsystemerene GPS. GLONASS. Galileo