SE-Kursus Matematik 2A

Hold 4


2. kursusgang

Mandag, den 11. februar 2008,  kl. 12:30
Auditorium 1

Dagens program

12:30-13:05
Forelæsning i Auditorium 1. Repetition. Jeg repeterer afsnit 1.1 og dele af afsnit 1.2 i Lay. Derefter opgaveeksempler. Lidt om Maple syntax. Jeg forklarer kort om brugen af MapleTA i kurset.
13:05-15:05
Opgaveregning i grupperne. Se opgaveliste nedenfor.
15:05-16:15
Forelæsning i Auditorium 1. Gennemgang af resten af afsnit 1.2 i Lay. Start på afsnit 1.3 i Lay. Besvarelse af spørgsmål vedr. brug af MapleTA i opgaveregningen.

Opgaver

Bemærk! Jeg stiller både almindelige opgaver fra Lay, opgaver fra Lay skrevet ind i MapleTA (de er på engelsk), og type-opgaver genereret af MapleTA (typisk med opgavetekst på dansk). For den sidste types vedkommende skal man være opmærksom på, at hver gang man prøver at løse en opgave, så er den af samme type, men med andre tal, antal ligninger og/eller antal variable.

Alle MapleTA opgaver i dette semester er af 'homework/quizz' typen. Det betyder at man kan finde resultaterne af alle forsøg på at besvare dem under ens 'gradebook'.

Lay Section 1.1
Opgave 23 og 24, alle spørgsmål. Læs introduktionen til opgavetypen i Lay lige før opgave 23. Opgaverne findes også i MapleTA version som Lay1.1TF . Det anbefales at bruge MapleTA versionen.
Lay Section 1.1
Opgaverne 14, 16, 19, 21.
Lay Section 1.2
Opgaverne 1abcd, 3, 5, 7, 9.
MapleTA opgave
Løs opgaven lineaere ligninger 1. Hvis man ikke allerede har løst opgaverne 7 og 8 i intro , er det bedst at starte med dem, for at være sikker på, at man kan indtaste vektorer og matricer korrekt.
Bemærk! Hvis man starter på et MapleTA opgavesæt, skal man afslutte det ved at trykke på 'Grade' knappen (en eller to gange, afhængig om man har besvaret alt), og derefter på 'Save and Quit' knappen. Gør man ikke det, bliver sættet låst, og man kan ikke få lov til at prøve andre opgavesæt, før end man har været tilbage og afsluttet det tidligere ved at trykke på 'Grade' og 'Save and Quit'.

Hvis man trykker på en knap i MapleTA eller navigerer bort fra en side i MapleTA, mens MapleTA er i gang med 'grading', får man mærkelige java fejl og ens session hænger. Løsningen er at lukke browseren ned, starte forfra med at logge ind på MapleTA, gå ind i ens 'gradebook' og afslutte eller slette den session der hænger. Opskriften på at undgå dette er at være lidt tålmodig. MapleTA skal nok få afsluttet 'grading' selv om det kan tage et par minutter.Skrevet den 5. februar 2008 af Arne Jensen